top of page
Hoe werkt het salderen van opgewekte zonne-energie?: Onze producten

Woningwaarde voor zonnepanelen

QS202203-03.jpg

Het is natuurlijk geen gekke vraag of uw woningwaarde daalt of stijgt na het plaatsen van zonnepanelen. In Nederland worden er steeds meer zonnepanelen geplaatst. Daardoor is een woning met zonnepanelen ook aantrekkelijker voor de verkoop. Zonnepanelen geven dus een hogere waarde aan uw woning. Bij een gemiddelde installatie zal dat ongeveer 5000,- Euro zijn. Betreft het een grotere installatie zal de waarde van de woning nog meer stijgen.

Kopers hebben het liefst al een woning met zonnepanelen

Uit onderzoeken komt naar voren dat ongeveer 35% van de kopers liever een huis met dan zonder zonnepanelen koopt. Slechts 4% van de kopers geven aan eerder een huis zonder zonnepanelen aan te schaffen. Voordelen van het investeren in zonnepanelen;

  • Uw woning verkoopt makkelijker

  • Uw woningwaarde stijgt gemiddeld meer dan dat de aanschafwaarde van de zonnepanelen-installatie. 

  • U biedt een duurzamere woning aan.​

  • U helpt mee met het groener maken van onze samenleving

Waarom stijgt de waarde van een woning met zonnepanelen?

Uw woningwaarde kan op verschillende manieren stijgen. Maar waarom stijgt deze bij het plaatsen van zonnepanelen?

Waarde

Er wordt verbouwd aan de woning. Net zoals elke ander goed uitgevoerde verbouwing voegt dit waarde toe aan uw woning. Het verbouwen van de badkamer of het toevoegen van een uitbouw maakt een woning aantrekkelijker voor verkoop. Zo ook het plaatsen van zonnepanelen op uw dak.

 

Energielabel

Uw woning krijgt een betere energielabel wanneer er wordt verduurzaamd. Vandaag de dag zijn alle woning verplicht een energielabel te hebben. Deze energielabel is vergelijkbaar met die van elektrische-apparatuur of voertuigen. Een energielabel wordt aangeduid met de letters (A t/m F) waarbij A het hoogst haalbare is. Na het plaatsen van zonnepanelen op uw dak stijgt het energielabel van uw woning direct met één of meer stappen. Ook hierdoor stijgt de waarde van uw woning.

 

Lagere energierekening

Uiteraard profiteert u direct van een lagere energierekening na het plaatsen van zonnepanelen. Verkoopt u de woning dan zullen de nieuwe bewoners ook van een lagere energierekening profiteren. Lagere maandlasten is voor iedereen natuurlijk een leuk vooruitzicht. 

Een hogere Hypotheek bij een woning met zonnepanelen

Veel hypotheek verstrekkers bieden een hogere hypotheek als een woning is voorzien van zonnepanelen. De koper kan dus meer geld lenen om zo toch zijn droomhuis te kunnen kopen. Dit kan net dat zetje zijn die nodig is om uw woning te kunnen verkopen. Het meer te lenen bedrag kan oplopen tot 10.000,- euro. Wekt de geplaatste zonnepanelen-installatie meer op dan dat er verbruikt wordt, dan kan er in sommige gevallen tot wel meer dan 25.000,- euro geleend worden bij de bank of hypotheekverstrekker. Dit zorgt ervoor dat uw woning sneller en makkelijker aangeschaft kan worden door potentiële kopers die normaal de woning niet zouden kunnen kopen. 

Heeft u na het lezen nog vragen of wilt u meer weten? Bezoek dan eens onze Tips & Informatie pagina.

U kunt ook direct een offerteaanvraag plaatsen.

bottom of page